Mám tu pro vás moje oblíbené tortilly, tentokrát v mexickém styku. Jde o úžasnou kombinaci hovězího masa a cheddaru, kterou bude milovat úplně každý. Takže pokud nevíte, co připravit k obědu vybíravým strávníkům, tato quesadilla je trefa do černého.
Na trhané maso:
- 750 g hovězího masa (např. karabáčku od @masozpastvin)
- 1 lžíce přepuštěného másla (příp. řepkového oleje)
- 2 šalotky
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 150 ml vody
- sůl
- pepř
Na dokončení:
- tortilly
- cheddar
- rajčata
- klíčky
- přepuštěné máslo
- Maso si nakrájíme na 3-4 kusy, okořeníme ho, osolíme a opepříme. Poté ho na pánvi nebo přímo v litinovém hrnci na přepuštěném másle zprudka orestujeme ze všech stran.
- Maso přendáme do litinového hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a přilijeme vodu. Maso dáme do trouby a na 150 stupňů ho pečeme 4-6 hodin (záleží na typu a velikosti masa). Průběžně ho zkoušíme, a když se nám začne už rozpadat a bude už hezky měkké, tak ho z trouby vyndáme.
- Maso si pomocí vidličky natrháme a smícháme s výpekem, který nám vznikl.
- Teď už si jen připravíme tortillu, na kterou dáme vrstvu nastrouhaného cheddaru. Poté dáme vrstvu trhaného masa, kterou opět pokryjeme nastrouhaným cheddarem a přiklopíme druhou tortillou.
- Na pánvičku si dáme půl lžičky přepuštěného másla a opékáme na něm tortillu z obou stran. Když je hezky zlatavá a sýr je uvnitř již rozteklý, můžeme ji z pánve vyndat na prkénko a nakrájíme ji na šestiny.
- Nakonec tortillu ozdobíme nakrájenými rajčaty a klíčky.
Zdroj: Na skok v kuchyni