Vláčný banánový chlebíček, který si můžete dát jako dezert. Když ho ale doplníte třeba řeckým jogurtem, máte z něj i vydatnou svačinu.
Na chlebíček:
- 2 vejce
- 140 g třtinového cukru
- 100 g másla
- 75 ml mléka
- 30 g oříškového másla
- 120 g hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky mleté skořice
- větší špetka soli
- 60 g oříškové mouky (např. mandlové, mohou být i mleté mandle)
- 2 banány (zralejší)
- 80 g pekanových ořechů
1. Vejce si pomocí nástavce na šlehání vyšleháme s cukrem do světlé husté pěny. Máslo si rozpustíme (necháme trochu zchladnout) a postupně začneme přidávat k vajíčkům. Přidáme mléko a oříškové máslo. Vše už jen zlehka promícháme.
2. Do mísy si prosejeme hladkou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva. Poté do mísy přidáme skořici, špetku soli a oříškovou mouku.
3. Do mísy s vajíčky začneme na pomalý stupeň zašlehávat sypké ingredience, které jsme si předtím prosáli do mísy.
4. Jeden banán si pomocí tyčového mixéru Braun Multiquick 9X rozmixujeme a přidáme společně s nasekanými pekanovými oříšky do těsta (ideální je nasekat oříšky pomocí sekáčku).
5. Hotové těsto nalijeme do formy na chlebíček, který si předtím vymažeme máslem a vysypeme hladkou nebo oříškovou moukou. Druhý banán si oloupeme a rozkrojíme napůl. Obě poloviny dáme do těsta řeznou stranou nahoru.
6. Pečeme na 170 stupňů 45-50 minut. Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Braun.
The post RECEPT | BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK first appeared on Na skok v kuchyni.