Když se začnou dny krátit a teploty se postupně snižují, přichází na scénu jedno z nejútulnějších ročních období – podzim. Toto období je plné úžasných vůní a chutí, které lákají k vaření a pečení. A co by podzim byl bez jedné ze svých hlavních protagonistů – dýně?
Dýně, s jejími různými odrůdami a tvary, se stává nezbytnou součástí podzimního stolu. Její hladká a teplá barva evokuje atmosféru tohoto období a nabízí nekonečné možnosti v kuchyni. Kromě tradičních polévek a pečených pokrmů ( např. pečená dýně s omáčkou z gorgonzoly ) lze dýni využít i v mnoha jiných receptech, které osloví vaše chuťové pohárky. Pusťte se do našeho dnešního receptu na dýňové tagliattele a zbytek dýně použijte třeba následující den na naši polévku z dýně hokaido a červené čočky.
The post DÝŇOVÉ TAGLIATTELE appeared first on Kitchen story.