RECEPT | BRAMBOROVO-SLANINOVÉ VAFLE

Všichni, kdo mě znáte, tak víte, že miluji recepty z brambor. Když je ten recept ještě k tomu rychlovka, je to další skvělý bonus. A já jsem si jistá, že až jednou tyto bramborové vafle se slaninou vyzkoušíte, zařadíte je do svého jídelníčku.

  • 300 g uvařených brambor
  • 2 jarní cibulky
  • 100 g slaniny na kostky
  • 2 vejce
  • 100 g zakysané smetany
  • 50 g strouhaného sýra (např. eidam nebo gouda)
  • 75 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • sůl
  • pepř
  • 1/4 lžičky uzené papriky
  • sádlo
  1. Uvařené brambory si oloupeme a nahrubo nastrouháme. Do mísy s bramborami přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kostičky slaniny, vejce, zakysanou smetanu, sýr a promícháme.
  2. V mističce si smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva a přidáme k bramborovému těstu. Nakonec vše osolíme, opepříme a přidáme uzenou papriku. Vše dobře promícháme.
  3. Rozehřejeme si přístroj na přípravu vaflí a plochu potřeme pomocí mašlovačky sádlem. Bramborové těsto lžící rozprostřeme na střed vaflovače, přiklopíme a pečeme do zlatova.

TIP: Tyto vafle si můžete připravit klidně jako hlavní chod, třeba s dipem se zakysanou smetanou, ale určitě je můžete použít i jako přílohu k masu.

The post RECEPT | BRAMBOROVO-SLANINOVÉ VAFLE first appeared on Na skok v kuchyni.