RECEPT | BYLINKOVÁ OMELETA S MOZZARELLOU A GRANOLOU

Jak by podle mě měla vypadat dokonalá slaná snídaně? Právě takto. A my si ji dost často doma připravujeme, protože zasytí a hlavně skvěle chutná. Pomyslnou třešničkou na dortu je granola z oříšků, semínek a olivového oleje, která tělu dodá nejen zdravé tuky, ale i netradiční chuť.

Na omeletu:
  • 4 vejce
  • 70 g mozzarelly (může být i light)
  • 1 lžička másla
  • hrst nasekaných bylinek (např. petrželka, tymián, estragon)
  • sůl
  • pepř
Na slanou granolu:
  • hrst směsi oříšků a semínek (např. lískové oříšky, pistácie a sezam)
  • špetka soli
  • několik kapek olivového oleje
K podávání:
  • domácí kváskový chléb
  • okurka
  • cherry rajčata

Postup:

  1. Do misky si dejte vejce, osolte a opepřete podle chuti a vše pomocí vidličky prošlehejte.
  2. Na pánev si dejte lžíci másla a nechte pánev na střední plamen rozpálit.
  3. Mozzarellu si nakrájejte na malé kostičky a vhoďte ji do vajíček. Přidejte ještě najemno nasekané bylinky.
  4. Vajíčka vylijte na pánev a několikrát je pomocí dřevěné vařečky stáhněte do středu. Poté nechte omeletu hezky dodělat (nenechte ji moc dlouho, nebo bude vysušená, chceme ji hezky vláčnou). Omeletu přehněte napůl nebo zarolujte pomocí plastové nebo dřevěné špachtle. Přendejte si ji na talíř.
  5. Na pánev dejte několik kapek olivového oleje, nasekané oříšky a semínka, sůl a zlehka vše do zlatova orestujte. Hotovou omeletu posypte oříšky a servírujte s okurkou, cherry rajčátky a domácím kváskovým chlebem.
The post RECEPT | BYLINKOVÁ OMELETA S MOZZARELLOU A GRANOLOU first appeared on Na skok v kuchyni.