Nejen na Halloweena můžete připravit tyto dýňové řezy. Nejvíc mě na nich baví, jak jsou díky dýni vláčné a perníkové koření navozuje tu správnou předvánoční atmosféru. Ozdobit si je můžete podle příležitosti, já jsem je pekla na Vojty nejoblíbenější den, na Halloweena, a měly obrovský úspěch.
Na dýňové řezy:
- 120 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 120 g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky perníkového koření
- špetka soli
- 140 ml oleje (např. řepkového)
- 175 g najemno nastrouhané dýně Hokkaido
- 70 g nasekaných pekanových ořechů
- 1 lžička najemno nastrouhané citrónové kůry
Na krém:
- 100 g mascarpone
- 100 g tvarohu
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
Postup:
- Vejce si vyšleháme s třtinovým cukrem do světlé pěny (šleháme cca 5 minut).
- Do mísy si mezitím prosejeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, perníkové koření a sůl.
- Předehřejeme si troubu. Já jsem si v mé troubě od značky Bosch nastavila 4D horký vzduch na 175 stupňů.
- Do vyšlehaných vajec postupně (již na nižší stupeň) zašleháváme olej. Poté přidáme prosátou sypkou směs, nastrouhanou dýni, nasekané ořechy a citrónovou kůru.
- Do formy o velikosti cca 30×20 cm vyložené pečicím papírem nalijeme těsto a pečeme 30 minut. Vždy ho před vytažením otestujeme špejlí, zda je již hotové (poznáme to tak, že se na špejli již nelepí).
- Korpus vyndáme z trouby, necháme ho cca 2-3 minuty zchladnout, vyklopíme ho na talíř a nakrájíme.
- Mascarpone si dáme do mísy s tvarohem, smetanou a moučkovým cukrem. Vše šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hustý krém. Krém dáme do sáčku se zdobičkou a ozdobíme dýňové řezy.
- Nakonec každý řez ozdobíme halloweenskými ozdobami.
Recept najdete i na mém Instagramu.
The post RECEPT | DÝŇOVÉ ŘEZY first appeared on Na skok v kuchyni.Zdroj: Na skok v kuchyni