RECEPT | ETON MESS S MALINAMI

S létem se mi vždy spojí vůně čerstvého ovoce. Třeba takové maliny, které si mohu natrhat na zahrádce u mojí mamky a vychutnat si je buď čerstvé, nebo v mém oblíbeném dezertu Eton Mess. Kombinace sladkých pusinek, šlehačky a kyselých malin je naprosto dokonalá.

Na sněhové pusinky:

  • 2 bílky
  • 115 g cukru krupice
  • špetka soli
  • 1 lžička vinného octa Bzenec + ocet na vytření mísy
  1. Mísu, ve které budete bílky šlehat, si nezapomeňte vytřít octem. Já si vždycky dám několik kapek na papírovou utěrku a mísu důkladně odmastím.
  2. Bílky spolu se špetkou soli dejte do mísy a začněte na střední stupeň šlehat.
  3. Když začnou bílky světlat, po lžících začněte přidávat cukr. Vždy ho nechte zašlehat a teprve poté přidejte další lžíci. Nakonec přidejte lžičku vinného octa.
  4. Bílky šlehejte, dokud nebudou krásně tuhé a lesklé (test, že jsou bílky hotové je, že mísu obrátíte a bílky nevypadnou).
  5. Bílky naplňte do cukrářského sáčku. Já použila i kulatý nástavec, který vám udělá požadovaný tvar pusinky.
  6. Pečení záleží na velikosti. Já tyto pekla na 120 stupňů 20 minut, pak jsem stáhla troubu na 100 stupňů a pekla je dalších cca 30-40 minut (záleží ovšem na velikosti pusinek).

Na dokončení:

  • 300 g malin
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • máta na ozdobu
  1. Do rendlíku dáme 200 g malin a zasypeme je třtinovým cukrem. Maliny s cukrem pomalu zahříváme, dokud se nám neudělá malinový rozvar. Rozvar necháme vychladnout v pokojové teplotě.
  2. Mezitím si vyšleháme smetanu ke šlehání do tuhé šlehačky a dáme do zdobicího sáčku.
  3. Rozvar dáme na dno talíře, na něj dáme pusinky (některé nalámeme, některé necháme vcelku) a vše dozdobíme šlehačkou a lístky máty. 

Tento recept vznikl ve spolupráci s Milujeme ocet.
The post RECEPT | ETON MESS S MALINAMI first appeared on Na skok v kuchyni.