RECEPT | JAHODOVÝ DORT

Neznám asi nikoho, kdo by nemiloval jahody. A protože je sezóna v plném proudu, mám tu pro vás slíbený recept na jednoduchý jahodový dort, který je ale u nás v rodině nejoblíbenější. 

Na korpus: 

  • 3 vejce
  • 90 g cukru 
  • 90 g polohrubé mouky 
  • špetka soli
  • máslo a polohrubá mouka na vymazání formy

Na krém: 

  • 2 tvarohy (nejlépe překapané přes noc přes plátýnko)
  • 2-3 lžíce moučkového cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání

Na dokončení

  • čerstvé jahody
  • 1 balení želatiny
  1. Do mísy si dáme 3 bílky, špetku soli a začneme na střední rychlost šlehat (já na mém robotu Kenwood Cooking Chef XL využívám funkci šlehání bílků nebo rychlost 4). Až bílky začnou bělat, přidáváme po částech cukr. Bílky vyšleháme do husté pěny, do které poté lehce vmícháme žloutky a nakonec mouku. 
  2. Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy o velikosti cca 24 cm.  
  3. Pečeme cca 15 minut na 175 stupňů.
  4. Než nám korpus vychladne, smícháme v robotu překapané tvarohy s moučkovým cukrem pomocí šlehací metly. Tvarohy šleháme na střední stupeň a pomalu přiléváme šlehačku (krémy připravuji v robotu Kenwood na rychlostní stupeň 3). Vše vyšleháme do hladkého krému (šleháme, dokud nám šlehačka s tvarohem nezačne hezky houstnout).
  5. Vychladlý korpus potřeme tvarohem a poklademe omytými a rozkrojenými jahodami. 
  6. Nakonec dort zalijeme želatinou, u které se vždy řídíme postupem podle návodu na obalu. Dort je nejlepší nechat přes noc zatuhnout.

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Kenwood, jejichž robot Kenwood Cooking Chef XL je mým každodenním pomocníkem nejen při pečení, ale i při vaření. Robota můžete zakoupit zde – COOKING CHEF XL. Mám pro vás i speciální slevu na tento produkt ve výši 4499 Kč s kódem naskokvkuchyniBLK. Pokud byste se chtěli na cokoli ohledně robota zeptat, napište mi.

The post RECEPT | JAHODOVÝ DORT first appeared on Na skok v kuchyni.