RECEPT | LOSOSOVÝ KRÉM

Přemýšlíte, jakou sváteční polévku letos budete servírovat na Štědrý večer? Já mám pro vás tip na luxusní záležitost, která všem bude rozhodně chutnat. A pokud mi dáte po ochutnání za pravdu, určitě ji přichystejte i k jiné příležitosti nebo prostě jen tak, když bude chuť. Co se týče lososa, vybírejte opravdovou kvalitu, protože na něm stojí celý pokrm.

Potřebujeme:
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 cibule (nakrájená na kostičky) 
  • 2 mrkve (nakrájené na kostičky) 
  • 3 brambory (nakrájené na kostičky) 
  • cca 1 l zeleninového vývaru
  • 250 g kvalitního lososa
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce krémového sýra 
  • sůl a pepř
  • nasekané pistácie
Postup:
  1. V hrnci orestujeme na přepuštěném másle pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme nakrájenou mrkev a po chvíli na kostičky nakrájené brambory. Restujeme cca 3-5 minut.
  2. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme cca 10 minut. 
  3. Lososa zbavíme kůže, nakrájíme ho na kostky a na pánvi opečeme na trošce másla. Pár kousků si odložíme stranou na dozdobení. Zbytek lososa přidáme do polévky, osolíme ji, opepříme dle chuti a zjemníme smetanou ke šlehání a 1 lžící krémového sýra. 
  4. Již ho nevaříme, vše přendáme do mixéru a rozmixujeme do hladkého krému.
  5. Horkou polévku naservírujeme do talíře, ozdobíme nasekanými pistáciemi a orestovanými kostičkami lososa.

Více receptů najdete na mém Instagramu.

The post RECEPT | LOSOSOVÝ KRÉM first appeared on Na skok v kuchyni.