RECEPT | LOTUS ŘEZY

Z tohoto receptu mám ohromnou radost a doufám, že udělá stejnou radost i vám. Pokud milujete chuť karamelu, Lotus řezy rozhodně uspokojí vaše chuťové pohárky a věřím, že se stanou vaším oblíbeným dezertem. Jejich příprava je velmi rychlá a potřebujete k ní jen pár ingrediencí. Tak šup na ně.

Potřebujeme:
  • 375 g sušenek Lotus
  • 250 g tučného tvarohu
  • 400 g zakysané smetany
  • 1/2 lžičky najemno nastrouhané citrónové kůry
  • 60 g vlašských oříšků (případně pekanových)
Postup:
  1. Připravíme si formu zhruba o velikosti 20×25 cm. Dno formy vyložíme sušenkami Lotus.
  2. V míse si dobře promícháme tvaroh, zakysanou smetanu a citrónovou kůru. Vlašské oříšky si nasekáme nadrobno. 
  3. Na vyskládané sušenky dáme polovinu krému, který posypeme polovinou oříšků. 
  4. Opět dáme vrstvu sušenek, krémů a oříšků. Zbylé sušenky si rozdrtíme (můžeme pomocí sekáčku u tyčového mixéru nebo ve hmoždíři).
  5. Horní vrstvu krému posypeme drtí ze sušenek. Řezy necháme odležet přes noc v lednici. 

TIP: Pokud máte doma pomazánku Lotus, klidně ji použijte na horní vrstvu řezů a teprve potom řezy posypte nadrcenými sušenkami.

The post RECEPT | LOTUS ŘEZY first appeared on Na skok v kuchyni.