Z tohoto kakaového korpusu jsem připravovala mimo jiné náš svatební dort. Jsem si jistá, že si ho zamilujete stejně jako my. Základem korpusu je kvalitní kakao a káva. Na těchto dvou ingrediencích určitě nešetřete, jejich chuť totiž ovlivní celý dort.
Ingredience:
- 180 g hladké mouky
- 40 g kvalitního kakaa
- 5 g prášku do pečiva
- 10 g jedlé sody
- 50 g másla
- 2 malá vajíčka
- 200 g cukru
- 140 ml mléka
- 100 ml silné kávy
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu o velikosti cca 20 cm si zlehka vymažeme máslem a dno i boky vyložíme pečicím papírem.
- V rendlíku si rozehřejeme máslo a necháme ho vychladnout.
- Do misky si prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. Celou směs promícháme.
- Do suché směsi postupně přidáváme cukr, vejce, mléko, kávu a máslo. Vše opět důkladně promícháme.
- Těsto nalijeme do formy a pečeme cca 40 minut.
Recept najdete také na mém Instagramu.
The post RECEPT | NEJLEPŠÍ KAKAOVÝ KORPUS first appeared on Na skok v kuchyni.Zdroj: Na skok v kuchyni