Mám tu pro vás super tip. Z jednoho pistáciového těsta můžete vytvořit více druhů cukroví. Já jsem připravila rohlíčky, měsíčky a hvězdičky slepované slaným karamelem. Navíc si můžete hezky pohrát i se zdobením. Já ráda používám pistácie a různé druhy čokolády, ale určitě můžete zkusit třeba lyofilizované maliny.
Potřebujeme:
- 140 g másla
- 70 g cukru moučka
- 220 g hladké mouky
- 70 g najemno namletých pistácií
- vanilkový extrakt
- 1 žloutek
Postup:
- Všechny suroviny si zpracujeme v robotu nebo na vále. S těstem pracujeme rychle a jakmile je hotové, necháme ho v lednici odležet.
- Těsto si vyválíme a vykrajujeme z něj požadované tvary nebo ručně děláme vanilkové rohlíčky.
- Pečeme na 175 stupňů do zlatova.
TIP: Hvězdičky můžete slepit slaným karamelem a ozdobit rozpuštěnou čokoládou a pistáciemi. Rohlíčky zase můžete z části namočit do čokolády a ozdobit nasekanými oříšky nebo lyofilizovanými malinami
Tento recept najdete také na mém Instagramu.
The post RECEPT | PISTÁCIOVÉ CUKROVÍ first appeared on Na skok v kuchyni.Zdroj: Na skok v kuchyni