Chtěli byste k tradičnímu cukroví, které každý rok pečete, zařadit i něco nového a originálního? Pistáciové cukroví s citrónovým krémem a pusinkami bude přesně to, co oživí vánoční stůl a přinese na něj neobyčejné chutě a vůni citrónu.
Na pistáciová kolečka:
- 125 g hladké mouky
- 125 g másla
- 80 g cukru krupice
- 45 g cukru moučka
- 125 g pistáciové mouky
- 1 žloutek
Na citrónový krém:
- 100 g másla
- 100 g citrónového krému Lemon Curd
- moučkový cukr
Na dokončení:
Postup:
- Do mísy si dáme mouku, na kostičky nakrájené máslo, oba cukry, pistáciovou mouku a žloutek. Pomocí nástavce typu K necháme těsto zpracovat. Pokud nemáte robota, není problém těsto zpracovat na vále rukama, jen postupujte rychle.
- Hotové těsto dáme do potravinářské fólie a necháme minimálně dvě hodiny odležet.
- Těsto si vyndáme a necháme 10–15 minut v pokojové teplotě, aby nám šlo dobře rozválet.
- Rozehřejeme si troubu na 175 stupňů.
- Těsto si vyválíme na cca 3 mm a vykrájíme kolečka. Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme cca 12–15 minut do zlatova.
- Hotové sušenky necháme vychladnout.
- Mezitím si připravíme citrónový krém. Máslo si v robotu nebo ručním mixérem vyšleháme. Musí nám zesvětlat a skoro zdvojnásobit objem (trvá to 10–20 minut, záleží na rychlosti šlehání).
- Do vyšlehaného másla přidáme citrónový krém a podle chuti moučkový cukr (já přidávám 1–2 lžíce). Vše důkladně prošleháme.
- Hotový krém si dáme do zdobicího sáčku se zdobičkou a na pistáciová kolečka naneseme cca 1–1,5 cm vysokou vrstvu krému.
- Hotové cukroví ozdobíme malými pusinkami.
Zdroj: Na skok v kuchyni