Jestli chcete začít den s chutí a plní energie, připravte si k snídani tuto dobrotu nabitou bílkovinami a vitamíny. Jahody můžete nahradit jakýmkoli jiným ovocem, ale mně ke kombinaci skyru a skořicové granoly nejvíce chutnají.
- 120 g skyru Lučina
- 3 lžíce domácí skořicové granoly
- 2 čerstvé jahody
Skyr promíchejte a naservírujte do misky. Na skyr nasypte skořicovou granolu a ozdobte čerstvými jahodami.
Domácí skořicová granola
- 300 g ovesných vloček
- 200 g oříšků (např. lískových, pekanových, para, mandlí)
- 1/2 lžičky sušené citronové kůry
- 100 g másla
- 100 g medu
- špetka soli
- 1 lžička kvalitní mleté skořice
- Ovesné vločky si smícháme s nahrubo nasekanými oříšky a citronovou kůrou.
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů na horkovzduch.
- V rendlíku si rozpustíme máslo s medem, špetkou soli a skořicí.
- Tekutou směs důkladně smícháme se suchou směsí oříšků a ovesných vloček.
- Plech si vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně granolu rozprostřeme.
- Pečeme na 160 stupňů cca 25-30 minut s tím, že po uplynutí 15 minut ji jednou pomocí lžíce promícháme.
Zdroj: Na skok v kuchyni