RECEPT | SKYR S DOMÁCÍ GRANOLOU A JAHODAMI

Jestli chcete začít den s chutí a plní energie, připravte si k snídani tuto dobrotu nabitou bílkovinami a vitamíny. Jahody můžete nahradit jakýmkoli jiným ovocem, ale mně ke kombinaci skyru a skořicové granoly nejvíce chutnají.

  • 120 g skyru Lučina 
  • 3 lžíce domácí skořicové granoly
  • 2 čerstvé jahody

Skyr promíchejte a naservírujte do misky. Na skyr nasypte skořicovou granolu a ozdobte čerstvými jahodami.

Domácí skořicová granola
  • 300 g ovesných vloček
  • 200 g oříšků (např. lískových, pekanových, para, mandlí)
  • 1/2 lžičky sušené citronové kůry 
  • 100 g másla
  • 100 g medu
  • špetka soli
  • 1 lžička kvalitní mleté skořice
  1. Ovesné vločky si smícháme s nahrubo nasekanými oříšky a citronovou kůrou.
  2. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů na horkovzduch.
  3. V rendlíku si rozpustíme máslo s medem, špetkou soli a skořicí.
  4. Tekutou směs důkladně smícháme se suchou směsí oříšků a ovesných vloček.
  5. Plech si vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně granolu rozprostřeme.
  6. Pečeme na 160 stupňů cca 25-30 minut s tím, že po uplynutí 15 minut ji jednou pomocí lžíce promícháme.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
The post RECEPT | SKYR S DOMÁCÍ GRANOLOU A JAHODAMI first appeared on Na skok v kuchyni.