Rychlý recept pro všechny, co milují květák, ale i pro ty, co s ním mají problém. V kombinaci s mozzarellou a parmazánem bude jeho chuť opravdu jedinečná. Italské koření pak krásně provoní celý pokrm.
Potřebujeme:
- 1 malý květák
- 5 lžic olivového oleje
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky italského koření
- sůl
- 50 g parmazánu (hodně najemno nastrouhaného)
- 125 g mozzarelly
Postup:
- Květák si nakrájíme na plátky, případně na menší kousky.
- V misce si smícháme olivový olej, koření, sůl a parmazán. Touto marinádou potřeme všechny kousky květáku.
- Květák pečeme na pečicím papíře na 180 stupňů cca 20 minut.
- Pak na květák dáme nastrouhanou mozzarellu a necháme ji chvilku zapéct, dokud se nerozpeče.
- Květák můžeme nakonec posypat bylinkami nebo klíčky.
Zdroj: Na skok v kuchyni